Urmărește emisiunea live
OMS, apel la nivel mondial pentru donaţii: 7 dolari pentru o doză de vaccin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel la oamenii din întreaga lume să doneze câte 7 dolari pentru a finanţa producerea de vaccinuri. 

Lansând campania „Go Give One”, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că organizaţia va permite oricui doreşte „să joace un rol în vaccinarea lumii cu o donaţie simplă”.

OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare şi livrare a unei doze de vaccin pentru cineva dintr-o ţară cu venituri mici. Campania va căuta, de asemenea, să strângă fonduri de la companii.

„Cea mai bună cale de a ieşi din această pandemie este de a oferi vaccinuri pentru toată lumea, începând cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi cu grupele cele mai vulnerabile”, a spus Tedros într-un comunicat.

Campania este programată să se lanseze ţară cu ţară în decursul acestui an. Platforma campaniei este http://www.gogiveone.org.

Programul Covax îşi propune să asigure 2 miliarde de doze de vaccin Covid-19 pentru ţările cu venituri mici până la sfârşitul anului 2021. Numărul infectărilor COVID-19 se apropie de 150 de milioane la nivel global. Peste 3,14 milioane de persoane au murit de la începutul pandemiei, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel