OMS, apel la nivel mondial pentru donaţii: 7 dolari pentru o doză de vaccin
Autor: Florin Răvdan pe 29 apr, 07:11 | Sanatate

Sursa: Pexels

Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel la oamenii din întreaga lume să doneze câte 7 dolari pentru a finanţa producerea de vaccinuri. 

Lansând campania „Go Give One”, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că organizaţia va permite oricui doreşte „să joace un rol în vaccinarea lumii cu o donaţie simplă”.

OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare şi livrare a unei doze de vaccin pentru cineva dintr-o ţară cu venituri mici. Campania va căuta, de asemenea, să strângă fonduri de la companii.

„Cea mai bună cale de a ieşi din această pandemie este de a oferi vaccinuri pentru toată lumea, începând cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi cu grupele cele mai vulnerabile”, a spus Tedros într-un comunicat.

Campania este programată să se lanseze ţară cu ţară în decursul acestui an. Platforma campaniei este http://www.gogiveone.org.

Programul Covax îşi propune să asigure 2 miliarde de doze de vaccin Covid-19 pentru ţările cu venituri mici până la sfârşitul anului 2021. Numărul infectărilor COVID-19 se apropie de 150 de milioane la nivel global. Peste 3,14 milioane de persoane au murit de la începutul pandemiei, scrie Mediafax.

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri