OMS nu crede în vaccinul făcut de Rusia! "Trebuie respectate toate fazele de testare"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
OMS este precaută faţă de vaccinul împotriva COVID-19 pe care îl dezvoltă Rusia.

Organizația Mondială a Sănătății este precaută față de viitorul vaccin pe care cercetătorii ruși au anunțat că îl vor produce, informează EFE. Anunțul a fost făcut marți de către purtătorul de cuvânt al OMS. Experții în sănătate au subliniat că trebuie respectate toate fazele de testare înainte de a putea obţine autorizaţia folosirii la scară largă a unui vaccin.

Reacția OMS vine după ce Rusia a anunțat sâmbătă că Institutul Gamaleya din Moscova a terminat testele clinice ale vaccinului şi este pregătit să îl înregistreze. "Suntem pregătiţi să vaccinăm la scară largă în luna octombrie", anunța atunci Mikhail Murashko, ministrul Sănătății de la Moscova.

"În prezent, există sute de vaccinuri (împotriva COVID-19) în procesul de testare, iar acestea trebuie să respecte liniile directoare și reglementările pentru a merge în siguranță", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, în cadrul unei conferințe de presă. 

El a subliniat că dezvoltarea vaccinurilor necesită cel puţin trei faze de testare, desfășurate pe parcursul mai multor luni (în care este inoculat unor grupuri şi comunităţi tot mai ample în căutarea unor eventuale efecte secundare), iar acest proces ar putea dura câţiva ani.

Amintim că OMS a anunţat că va trece cel puţin un an şi jumătate până va obţine un vaccin împotriva COVID-19, deşi progresele rapide înregistrate de ţări ca Rusia, SUA, China sau Marea Britanie au alimentat speranţa unei reduceri a acestei perioade. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel