Oprişan, despre alegerea primarilor în două tururi: "Este cea mai mare prostie"
Autor: Giorgiana Croitoru pe 14 ian, 17:51 | Personalități politice

Marian Oprișan

Marian Oprișan a vorbit despre alegerea primarilor în două tururi.

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat marţi că nu este de acord cu alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi nici cu modificarea legii astfel încât preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi de consilierii judeţeni.

"Eu cred cât se poate de clar că primarul sau preşedintele de consiliu judeţean care a obţinut cel mai mare număr de voturi trebuie să devină primar sau preşedinte de consiliu judeţean", a spus Oprişan la Palatul Parlamentului, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD, citează Agerpres.

"Este cea mai mare prostie"

 

El a adăugat că "este cea mai mare prostie" ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi de consilieri, nu de către cetăţeni.

"Care sunt avantajele faptului că omori un lucru pur democratic, adică când cetăţenii pot să îşi aleagă preşedintele de CJ, tu spui nu şi laşi la nivelul consilierilor această chestiune. Ca să nu mai spun că este o mare sursă de inspiraţie pentru corupţie această chestiune şi s-a dovedit asta în ultimii 30 de ani în România când preşedinţii de CJ au fost aleşi indirect ce s-a întâmplat", a menţionat el.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri