Ora României când se va prăbuși racheta chinezească Long March 5B
Autor: Rodica Mitu pe 08 mai, 19:15 | Internațional

Foto Pexels

Partea principală din uriaşa rachetă care a lansat primul modul al Chinei pentru staţia spaţială Tianhe urmează să cadă pe Pământ.

Bucata de 30 de metri face parte din racheta Long March 5B, care a lansat modulul „Heavenly Harmony” pe orbita joasă a Pământului, pe 29 aprilie, din Wenchang.

„Ultima dată când au lansat o rachetă Long March 5B, mari bucăţi de metal au zburat şi au avariat câteva clădiri din Coasta de Fildeş”, a spus Jonathan McDowell, astrofizician la Astrophysics Center de la Harvard University. „Mare parte din ea a ars, dar au existat piese enorme de metal care au ajuns pe sol. Suntem foarte norocoşi că nimeni nu a fost rănit”, a mai spus acesta.

De precizat că McDowell a mai zis că, cel mai probabil, o sa cadă în mare, având în vedere că suprafaţa planetei este acoperită de apă în proporţie de 71%. El a spus că unele părţi vor rezista reintrării şi că prăbuşirea lor va fi „echivalentul prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni împrăştiat pe 100 de mile”.

Când se va prăbuși racheta chinezească

 

Cea mai nouă predicție a celor de la Aerospace Corporation este că racheta va reintra în atmosferă duminică, la 6.22, ora României, plus/minus patru ore.

În continuare, există temeri că racheta ar putea ateriza pe o zonă locuită, scrie The Independent. 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri