Orașul ideal. Cum arată din punct de vedere cibernetic. Puchiu: Oamenii ar trebui să încerce 'să înțeleagă zona, să nu se sperie de ea' / video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Facebook Radu Puchiu
Foto Facebook Radu Puchiu
Radu Puchiu, CEO H.appy Cities, a dezvăluit la interviurile DC News care este marea problemă a orașelor din punct de vedere cibernetic.

Întrebat la interviurile DC News cum arată din punct de vedere cibernetic un oraș ideal, Radu Puchiu, CEO H.appy Cities, a răspuns că 'arată bine, doar că, pentru a ajunge acolo, e un drum complicat.'

'Cybersecurity, pe înțelesul tuturor, este o variantă de a securiza o lume. Poți s-o faci la tine acasă punând încuietori la uși, de data asta într-o lume puțin diferită, una cibernetică.', a explicat Radu Puchiu. 

'Din păcate, cele mai multe atacuri în zona de smart city și nu numai, au ca țintă nu neapărat sistemele informatice, cât comportamentul oamenilor', a punctat Radu Puchiu la DC News TV.

Așadar, pentru început, oamenii ar trebui să încerce 'să înțeleagă zona, să nu se sperie de ea și să înceapă s-o cunoască pentru că asta îi va apăra mai mult.'

Orașele suferă la fel de mult de lipsa de cunoaștere

Revenind la orașe, Radu Puchiu a dezvăluit că acestea suferă de lipsa de cunoaștere. 'La nivelul conducerii orașelor, subiectul Cybersecurity nici nu există pe vreo listă. Se ocupă cineva de la IT, într-un departament acolo.', a afirmat Radu Puchiu. 

Radu Puchiu a dat apoi, ca exemple, atacurile din Statele Unite care 'nu sunt foarte sofisticate, ci vin pe un teren prielnic cauzat de această lipsă de educație în primul rând și apoi, din dorința de a cunoaște subiectul.'

'Pentru că are *Cyber* în față, totul e foarte complicat. Un prim îndemn ar fi să discutăm pe înțelesul oamenilor!', a conchis Radu Puchiu, CEO H.appy Cities, la DC News TV. 

Vezi emisiunea AICI 

Urmărește mai multe declarații despre care sunt riscurile şi cum arată un oraş nesecurizat cibernetic, dar şi de ce sunt standardele şi mecanismele tehnice de securitate importante pentru securizarea unui ecosistem de tip smart city sau smart factory. 

În cadrul interviului, este abordată și tema evoluţiei securităţii cibernetice în cadrul ecosistemelor distribuite și se vorbește și despre cine este responsabil de securitatea cibernetică în cadrul smart city. 

CITEȘTE ȘI: Sardonic. Hackerii folosesc o nouă armă cibernetică ce vizează furtul masiv al datelor de card

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel