Orașul italian de poveste unde poți fi plătit ca să muncești la distanță
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un orășel pitoresc din Italia dorește să îi atragă pe cei care muncesc la distanță prin oferirea unor vouchere pentru chirie. 

Munca la distanță a devenit o activitate posibilă pentru multe persoane, mai ales în timpul pandemiei, însemnând că biroul se poate afla de acum oriunde, fie că este vorba despre sufrageria propriei case, o cameră de hotel sau o destinație inedită. Satele pitorești ale Italiei au atras mulți ani călători din toate colțurile lumii pentru specificul lor, comunitățile primitoare, bucătăria tradițională și viața tihnită.

Administrațiile unor astfel de localități au încercat să profite de avantajele telemuncii și au pornit programe prin care străinii se pot muta pentru a munci de la distanță din pitoreștile localități. Autoritățile fac eforturi pentru a îmbunătăți infrastructura de telecomunicații, astfel încât viteza internetului să fie cât mai mare pentru cei care doresc să se mute în satele italiene. 

Munca din Toscana

Santa Fiora din Toscana a pornit un astfel de program, în care localnicii aspiranți pot primi 200 de euro, bani care să le acopere o parte din chirie. Localitatea are deja o rată scăzută a chiriilor, așa că banii oferiți acoperă o mare parte din cheltuielile cu șederea. Nu contează ce job are un doritor, cu toate acestea aplicanții trebuie să îndeplinească câteva condiții. 

În Santa Fiora, administrația locală oferă 200 de euro sau jumătate din chirie pentru șederile mai lungi, de 2 până la 6 luni. Chiriile locale sunt între aproximativ 300 și 500 de euro, iar din calculele celor de la CNN Travel, oricine s-au muta în zonă ar plăti o chirie de aproximativ 100 de euro. Pentru a-i ajuta pe cei care nu se pot hotărî asupra locației pe care doresc să o închirieze, instituția primăriei a făcut un website unde sunt listate locuințele disponibile (https://www.vivinpaese.it/). 

Condițiile pentru aplicanți

Pentru a putea aplica, trebuie să faci dovada jobului care permite telemunca, printr-o declarație în care să fie descrisă activitatea de la locul de muncă, fie că este vorba despre arhitecți, designeri, copywriteri sau jurnaliști independenți. Și cei care au ieșit la pensie sunt liberi să aplice, însă sunt nevoiți să aibă un contract de colaborare sau de drepturi de autor. Apoi, odată cu găsirea unei locații în Santa Fiora și plătirea integrală a chiriei, este atașată la dosarul de aplicare dovada plății. Voucherul de 200 de euro vine ca o rambursare a chiriei, odată ce aceasta este plătită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel