Orban a oprit ședința de Guvern: "Zece minute de pauză". Ce s-a întâmplat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a oprit ședința de Guvern, cerând o pauză de zece minute.

"Şedinţa de Guvern are pe ordinea de zi discutarea amendamentelor primite pe parcursul procedurii de angajare a răspunderii pe cele trei legi, amendamente primite de la Parlament", a declarat Ludovic Orban,la începutul şedinţei Executivului, potrivit Agerpres. Premierul s-a adresat apoi secretarului general al Guvernului: "Domnul secretar general, avem pregătite toate amendamentele primite de la Parlament?".

Antonel Tănase a explicat că "unele amendamente urmează să fie multiplicate, am fost informat că sunt în...".

"În 10 minute ne revedem"

"Am rugămintea să luaţi legătura cu Parlamentul şi să verificaţi dacă ne-au fost transmise toate amendamente formulate de parlamentari, pentru că este obligatoriu să luăm în discuţie toate amendamentele formulate de parlamentari. Facem o scurtă pauză, până facem verificare. Domnule secretar general, 10 minute, da? Bine. 10 minute de pauză, până verificăm dacă au parvenit.

E foarte important în cursul procedurii să luăm în dezbatere toate amendamentele. În mod evident, pe unele putem să le aprobăm, pe altele putem să le respingem, dar trebuie să avem procedural toate amendamentele formulate de parlamentari, pentru că este dreptul lor constituţional de a formula amendamente, în cadrul procedurii de angajare a răspunderii. În 10 minute ne revedem", a mai declarat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel