Orban acuză o CÂRDĂȘIE în PIEȚE: Au niște relații foarte apropiate. Simplu!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Premierul Ludovic Orban face noi afirmații critice cu privire la piețe și oamenii care vând în aceste spații. 

”Măsura de a suspenda, nu de a închide piețele, ci de a suspenda o perioadă activitatea în piețele închise e o măsură dictată de evaluările specialiștilor, care au constatat un număr semnificativ de îmbolnăviri. Din ce motive? Pentru că în piețe nu s-au respectat regulile, simplu! Pentru că acolo administratorii de piață probabil au niște relații foarte apropiate cu cei care vând, care nu sunt producători toți” a spus Ludovic Orban la România TV. 

După ce Victor Ciutacu i-a atras atenția că sunt și producători, premierul a intervenit-fulger: ”Mulți sunt comercianți”. Ludovic Orban a continuat: ”Regulile nu s-au respectat, era cea mai mare rată.”

Întrebat dacă nu era mai simplu să fie sancționați cei care nu respectau regulile sau să pună Poliția Locală la intrarea în piață, prim-ministrul și-a continuat acuzațiile: ”Dacă Poliția Locală, dacă administratorul pieței nu se ocupă de a se respecta regulile, există risc de infectare”. ”Dar toți administratorii de piețe?” a insistat Victor Ciutacu. ”Marea majoritate” a răspuns premierul. 

Ludovic Orban a mai spus că în piețe merg foarte multe persoane în vârstă, care ar fi riscat să se infecteze. El a afirmat că-n supermarketuri e alta situația, pentru că ”au sisteme de ventilație, asigură respectarea regulilor”. 

Premierul a mai spus că el cumpără produse românești, cu gust, acuzând situația că ”uneori, iei un măr, arată senzațional, dar când guști din el, aproape nici nu simți că e măr”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel