Vot prin corespondență sau electronic la parlamentare. Scenariul lansat de Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a făcut un anunț important în ceea ce privește alegerile locale și alegerile parlamentare. Iată când vor avea lor. 

Ludovic Orban a anunţat că alegerile locale nu vor fi amânate pentru anul viitor și dacă vom scăpa de epidemie la începutul lunii iulie, atunci alegerile vor putea avea loc în septembrie. În privința parlamentarelor, o variantă ar fi votul prin corespondență sau electronic.

„Dacă primul val de epidemie se va stinge la 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val va fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cât mai repede", a spus premierul Ludovic Orban, la B1.

Ce spune Orban despre al doilea vârf de COVID-19

Deoarece epidemiologii spun că ar putea veni un al doilea val în toamnă, premierul spune că variante pentru alegerile parlamentare ar putea fi votul prin corespondenţă sau votul electronic.

„Vom vedea ce se va întâmpla în decembrie. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate pe data de 6 decembrie. Sigur, în cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte aşa cum am luat şi acum, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă adăugăm şi câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă inclusiv în ţară sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel