Orban, atac la Cîțu: Nu îi e rușine un pic!? Nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune și hotărăște el când iese din politică Ludovic Orban!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ludovic Orban i-a transmis un mesaj dur lui Florin Cîțu, înainte de Congresul de sâmbătă.

Invitat în platoul emisiunii B1 TV, Ludovic Orban a declarat că nu numai susținătorii lui Florin Cîțu au făcut excese în campania din interioriul partidului, ci inclusiv premierul, în timp ce el s-a rezumat la a da replici atunci când a fost cazul.

"Eu am avut o relație foarte bună cu Florin Cîțu până la momentul în care și-a depus candidatura, în care, încă o dată vă spun, a fost o decizie pe care a luat-o pe care eu personal n-am înțeles-o. Eu, în momentul în care mi-am anunțat candidatura, mi-am anunțat-o după consultări ample și foarte serioase pe care le-am făcut cu toți partenerii instituționali. În toate discuțiile pe care le-am avut cu colegii le-am spus că, fiind principalul partid de guvernământ, nu este benefică pentru partid o competiție", a spus Ludovic Orban, în direct la B1 TV, în emisiunea "Dosar de politician" cu Silviu Mănăstire.

"Oricum eu am aflat de la colegi de-ai mei, nu de la Florin Cîțu, că Florin Cîțu nu m-a sunat să îmi spună, "vezi că îmi anunț candidatura". Am aflat de la colegi pe care îi chema la poza de duminică dimineață, unii s-au dus, alții nu s-au dus, unii mi-au zis că nu se duc și s-au dus, alții mi-au zis că se duc și nu s-au dus. Puteam să am contracandidat, dar nu premierul pentru că în momentul în care se află în competiție doi oameni care dețin două din cele mai importante patru funcții în stat era normal că se perturbă funcționarea majorității parlamentare.

Eu nu mi-am dorit o astfel de competiție pentru că era evident că această competiție va diviza partidul, iar modul în care s-a derulat campania evident că a fost un mod pe care eu personal nu l-am agreat. Dacă vă uitați la toată conduita mea în campania electorală, eu am încercat să am o conduită cât mai echilibrată, cât mai constructivă, să nu duc bătălia în spațiul public și să nu începem să aruncăm cu noroi unul în altul, în condițiile în care, hai să fim cinstiți, e suficient să vă uitați, dacă nu și-au șters postările respective, numai pe Facebook ale multora dintre colegii care au fost împotriva mea în care m-au atacat de parcă erau din zona PSD. Cu toate asta, am păstrat un mesaj echilibrat", a adăugat el.

"Nu îi e rușine un pic!? Asta chiar a fost deranjant"

"Hai să ne aducem aminte. Eu am dat replici atunci când a fost cazul să dau replici. V-am dat un exemplu, aduceți-vă aminte, premierul sub moțiune de cenzură vine și spune că a tranșat congresul în speech-ul pe care îl are ca premier la moțiunea de cenzură depusă de PSD, în care Partidul Național Liberal și cel care era în spatele lui, președintele Partidului Național Liberal, îl apărau de moțiunea de cenzură a PSD. Așa ceva este, cum să spun, lipsit complet nu de tact, de bun simț, e lipsit de simț politic să faci așa ceva.

Nu mai spun de alte și alte lucruri, că m-a pensionat, a spus că mi-am ales un mod urât de a ieși din politică, dar ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies din politică!? El decide cine intră și cine iese din politică!? Nu îi e rușine un pic!? Eu sunt de 31 de ani în Partidul Național Liberal, mi-am dedicat viața promovării ideilor liberale și servirii interesului Partidului Național Liberal și interesului României, și vine un om, totuși, care este proaspăt, care a trebuit să obțină derogare, am votat și eu derogarea, ca să vedeți că n-am fost împotriva candidatului, am votat și eu derogarea respectivă, dar nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nici n-avea cinci ani de vechime și face el legea, hotărăște el când iese și cum iese din politică Ludovic Orban!? Asta chiar a fost deranjant", a mai afirmat Ludovic Orban.

"Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în comeptiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit"

Ludovic Orban a mai spus că președintele Klaus Iohannis nu are un preferat între el și Cîțu la Congresul de sâmbătă.

"Chiar președintele României a dat declarații pe această temă și a spus că nu poate să intervină în procedurile interne ale unui partid. A mai dat o declarație în care a spus că va fi cu câștigătorul, cu cel care câștigă. Sigur, e adevărat că sunt președinți de filială care fac campanie că președintele Iohannis îl sprijină pe Cîțu", a spus Ludovic Orban.

În completare, tot referitor la răcirea dintre el și Klaus Iohannis și după ce unii președinți de filiale au spus că președintele îl susține pe Florin Cîțu, actualul președinte al PNL i-a spus lui Silviu Mănăstire că: 

"Nu e adevărat, categoric nu. Fără doar și poate. De unde ați tras concluzia asta? Au fost unele declarații de campanie în care, e adevărat că am exprimat puncte de vedere despre o eventuală implicare a președintelui în campania internă. Poziția mea clară, președintele nu poate constituțional și moral să intervină în această comeptiție internă. Este partener cu întregul partid PNL, nu cu o parte", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel