Orban, către un ministru: Ce e aia 70%?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: gov.ro
Foto: gov.ro
Joi seară, a fost ședință de Guvern.

„Banii au ajuns în conturile fermierilor. Sunt 27.861 de beneficiari. S-au plătit 851 milioane lei”, a spus, la un moment dat în cadrul ședinței de Guvern, ministrul Oroș.

Premierul Ludovic Orban a întrebat: „Toți fermierii care sunt în drept au primit banii?” Răspunsul a fost afirmativ din partea ministrului: „Da, banii au intrat în conturile tuturor, după ce s-au făcut și controalele administrative de rigoare.”

Ulterior, ministrul a zis: „Astăzi, printr-o hotărâre de Guvern, vom aproba și cuantumul plăților directe pe suprafață și a plafonului pentru sprijinul cuplat zootehnic la speciile ovine și caprine. Practic, începând din 16 octombrie, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură poate acorda și va acorda plăți în avans în cadrul schemelor de plăți directe din sectorul vegetal și zootehnic într-un procent de maxim 70 la sută”.

„Ce e aia maxim 70 la sută? În ce procent facem plata?”, a intervenit premierul.

„70 la sută din suma finală. Putem să plătim la avans. E vorba despre 1 miliard euro, bani care vor fi rambursați în începutul lunii ianuarie de către Comisie”, a zis ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel