Orban: De la 1 august, zeci de detașări în sistemul medical. Se suplinește lipsa de personal
Autor: Mihai Ciobanu pe 01 aug, 15:26 | Stiri

Zeci de detașări au intrat în vigoare de sâmbătă în sistemul medical pentru a suplini lipsa de personal din DSP-uri, spitale, secții ATI și servicii de ambulanță.

Premierul Ludovic Orban anunță că niciun manager nu va mai putea invoca lipsa de personal.

”Am avut o perioadă în care nu am putut apela la detașări. Foarte multe DSP-uri, spitale și secții de ATI, servicii de ambulanță au avut grave probleme de personal. Odată cu restabilirea dreptului legal de a apela la sistemul de detașări, deja sunt emise ordine începând cu 1 august. Sunt zeci de detașări dispuse prin ordinul comandantului, efectivele DSP, serviciile de ambulanță, spitalele vor avea personal”, a spus Orban.

Acesta a precizat că se vor lua oameni de la alte spitale, din rețeaua școlară sau din rândul rezidenților.

”S-a făcut apel la voluntariat, și dacă nu s-au completat efectivele, s-au emis ordine de comandant privind detașarea. Nu vor mai fi întârzieri în realizarea anchetelor epidemiologice”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul a menționat că direcțiile de sănătate publică au fost aduse aproape în moarte clinică până la izbucnirea epidemiei.

”Am găsit DSP-urile deprofesionalizate, reduse numeric, fără experiența bătăliei contra epidemiei. A trebuit să refacem efectivele, să construim procedurile, să aducem resurse umane suplimentare. Nu vom ezita să luăm măsuri drastice acolo unde managerii nu îți fac treaba”, a mai spus Orban, citat de Mediafax.

Te-ar putea interesa și ....
Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri