Orban, despre relația cu Florin Cîțu, contracandidatul său la șefia PNL: "Luăm deciziile împreună". Liberalul avertizează: "Încalcă legea"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ludovi Orban a vorbit despre relația pe care o are Florin Cîțu, în contextul în care care este contracandidatul său la șefia PNL.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă premierul Florin Cîţu îl mai ascultă, având în vedere că între ei este o competiţie internă pentru şefia partidului.

"Normal, suntem colegi de partid. Domnul Cîţu este premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal şi luăm deciziile împreună pe bază de analize, pe bază de studii... Normal, comunicăm şi cooperăm”, a spus Orban, sâmbătă la Botoşani.

Întrebat dacă Florin Cîţu are mai multe resurse la dispoziţie în competiţia internă şi dacă acest lucru îl avantajează, liderul PNL a mai spus: "Sub nicio formă. Guvernul, premierul administrează resurse publice, bani colectaţi din impozitele şi taxele cetăţenilor. Resursele publice, banii publici trebuie cheltuiţi în baza legii, în baza programului de guvernare, a priorităţilor care sunt stabilite în programul de guvernare. Dezmint categoric orice fel de încercare de a se spune despre premierul Cîţu sau despre alţi demnitari al PNL că folosesc resurse publice în campania internă. Pentru că nu este legal. (...) Dacă cineva încearcă să folosească orice decizie la nivel guvernamental într-un scop partizan în competiţia internă a PNL, o spun clar şi limpede, încalcă legea".

"O să fie o competiție în PNL"

La finalul lunii mai, premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Întrebat dacă a vorbit cu Ludovic Orban după ce a luat decizia de a intra în cursa pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, premierul a declarat că a "avut o discuție înainte de decizie cu domnul Ludovic Orban".

"O să fie o competiție în PNL din care partidul o să iasă mai puternic la final", a adăugat Cîțu.

Premierul a subliniat apoi că i-a spus lui Ludovic Orban că va câștiga. Cîțu îl ia în echipa lui pe Orban, dacă acesta din urmă pierde. "Competiția abia începe, dar sigur domnul Ludovic Orban are o experiență importantă în PNL, ca politician, premier și o experiență pe care o putem folosi în continuare pentru Partidul Național Liberal".

Ce spunea Orban despre "posibila candidatură" a lui Cîțu

"Florin Cîțu este premierul susținut de PNL. Suntem o echipă, este adevărat că există această variantă, posibilitate ca domnul Cîțu să-și depună candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Asta este decizia dânsului, eu nu-mi permit să comentez. Mi-am anunțat candidatura și îmi fac campanie pozitivă, convingându-i pe colegii mei de partid că am o viziune și un proiect foarte serios atât pentru PNL, cât și pentru România. Singurul lucru pe care mi-l doresc este ca, peste tot unde avem competiție, candidații să facă o companie pozitivă, bazată pe proiecte, obiective, și mai puțin bazată pe atacuri', spunea Ludovic Orban, pe 29 mai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel