ORBAN față în față cu reprezentanții HORECA. Ce s-a DECIS
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a avut astăzi consultări cu reprezentanții HORECA

"Premierul Ludovic Orban a avut astăzi consultări cu reprezentanții industriei HORECA cu privire la impactul deciziilor luate de autorități pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, precum și al măsurilor de sprijinire a acestui sector, în contextul crizei sanitare. O modalitate de susținere a sectorului HORECA stabilită de Guvern constă în continuarea plății șomajului tehnic pentru angajați pe perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de lucru flexibil și a plății unui procent reprezentând 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru fiecare loc de muncă menținut la reluarea activității.

De asemenea, vor fi analizate măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HORECA, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare. Consultările vor continua în perioada următoare. La întâlnirea de astăzi au mai participat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, și reprezentanți ai ministerelor Sănătății și Finanțelor.", se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a avut astăzi consultări cu reprezentanții industriei HORECA cu privire la impactul deciziilor...

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 9 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel