Orban, în continuare PREMIER?! Iohannis l-a chemat de URGENȚĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis l-a chemat pe Ludovic Orban.

Potrivit România TV, Ludovic Orban și Klaus Iohannis ar urma să se întâlnească mâine dimineață, pentru a continua discuțiile despre viitorul premier, în urma alegerilor parlamentare. 

În urma întâlnirii dintre cei doi s-ar putea discuta ce se întâmplă mai departe cu negocierile. 

În plus, există chiar scenariul prin care Ludovic Orban să fie forțat să renunțe la șefia Camerei Deputaților și ca acest lucru să se facă în schimbul funcției de premier, citează aceeași sursă.

Ludovic Orban, din nou premier? Ce spune Dan Vîlceanu

"Eu cred că trebuie clarificată situația, astfel încât să nu mai vorbim despre lupta pentru ciolan și pentru funcții. Echipa de negociere a PNL a primit un mandat care are 2 aspecte. Pe de-o parte, pentru funcția de premier este susținut Florin Cîțu și pe de altă parte, echipa de negociere trebuie să negocieze inclusiv funcția de președinte al Camerei Deputaților. N-aș vrea să considerăm că Ludovic Orban se cramponează în funcție, ci faptul că ăsta a fost mandatul pe care Biroul Permanent Național l-a dat spre negociere", a declarat Dan Vîlceanu, în direct. 

Klaus Iohannis a avut luni consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament. La finalul discuţiilor, preşedintele Iohannis a anunţat că încă nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru. Potrivit preşedintelui, este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel