Orban, la Focșani, de Unirea Principatelor Române: 30 de ani Moldova a fost ocolită de investiții
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban
Ludovic Orban
În ultimii 30 de ani, Moldova a fost ocolită de investiții, a declarat, duminică, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, la evenimentele care marchează, la Focșani, Unirea Principatelor Române.

Despre Unirea Principatelor Române, Ludovic Orban a spus că a fost un gest politic realizat de patrioți, „de oameni cu un curaj remarcabil și, mai ales, de oameni politici care au fructificat la maxim oportunitățile oferite de tratativele de pace din Războiul Crimeii și care au găsit soluția să nu facă două principate unite, ci să construiască o Românie”.

„Generația primei Uniri a pus bazele statului modern”, spune Ludovic Orban, la Focșani, afirmând, totodată, că, în ultimii 30 de ani, România a fost ocolită de investiții.

„Din păcate, 30 de ani, Moldova a fost ocolită de marile investiții. Primii kilometri de autostradă au fost dați în circulație abia anul trecut. Este vorba despre cei 17 km de autostradă de pe Centura Bacău. Trebuie să desăvârșim Unirea prin a da Moldovei ceea ce merită: o infrastructură de transport care să asigure conectarea la toate coridoarele de transport european, astfel încât dezvoltarea economică să aibă o bază solidă, iar investițiile să treacă Carpații”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că trebuie să se permită „o dezvoltare spectaculoasă” a Moldovei în anii care vor veni.

„Pentru noi este un angajament pe care-l vom duce la bun sfârșit pentru ca în următorii 6-7 ani să avem autostradă de la Siret, Suceava, Bacău, Focșani, Buzău până la București, să avem autostradă care să lege Iașul de coridoarele de transport și, nu în ultimul rând, autostrada care să facă legătura între Bacău și Brașov”, a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel