Orban pasează eliminarea sporurilor în curtea lui CÎȚU: Parlamentul NU poate
Autor: Giorgiana Croitoru pe 16 feb, 12:39 | Parlament

Ludovic Orban a vorbit despre sporuri.

Parlamentul nu poate revizui actele normative de rang secundar, iar reforma în domeniul sporurilor bugetarilor trebuie făcută la propunerea Ministerului Muncii, a declarat, marți, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„În ceea ce privește reforma în domeniul sporurilor, ea va fi făcută o dată cu adoptarea legii salarizării. Cred că trebuie făcută o analiză foarte serioasă a acestor sporuri. Din punctul meu de vedere, sporuri de condiții vătămătoare, dacă este considerată radiația antenei sau radiația calculatorului condiție vătămătoare, nu se poate acorda acest spor”, afirmă Ludovic Orban.

Este necesară o revizuire a actelor normative de rang secundar

 

„Parlamentul nu poate să abroge hotărâri de guvern sau ordine de ministru prin care s-a hotărât să se acorde spor de condiții deosebite pentru antenă pe bloc, calculator, praf sau alte condiții deosebite. Asta trebuie să facă parte dintr-un proiect de lege elaborat serios de Ministerul Muncii, cu o consultare publică amplă și care să păstreze doar acele sporuri care au justificare. Nu cred, de exemplu, că în domeniul medical trebuie să fie afectat sporul ATI sau sporurile medicilor infecționiști. Pe de altă parte, sunt alte categorii care pot fi modificate sau anulate. Din punctul meu de vedere, cu orice propunere a guvernului de plafonare de maximum 20% raportat la cheltuielile de personal ale ordonatorului de credit, raportat individual, eu o voi susține”, conchide Orban, citează Mediafax.

Parlament Vezi toate articolele
Crossuri parteneri