Orban: Proiect de OUG care ajută românii. Sprijin alimentar pentru 1,1 mil. cetățeni, din fonduri europene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Ludovic Orban a prezentat proiectul unei Ordonanțe de Urgență care va sprijini românii, prin fonduri europene.

Premierul Ludovic Orban a prezentat, la Digi 24, proiectul unei Ordonanțe de Urgență care va sprijini românii, prin fonduri europene.

„Este înaintat în dezbaterea guvernului un proiect de OUG cu mai multe măsuri pe care le luăm pentru a beneficia de finanțare din fonduri europene. Este vorba de sprijin alimentar pentru 1.100.000 milioane cetățeni români, este vorba de finanțarea din fonduri europene a o mie de asistenți sociali, este vorba de acordarea a peste 100.000 de ajutoare pentru persoane aflate în stare de vulnerabilitate, sunt niște pachete de igienă sanitară. Este vorba de decontarea parțială a sumelor care sunt cheltuite din bugetul fondului de șomaj pentru susținerea șomajului tehnic acordat angajaților din companiile afectate de epidemia de coronavirus”, a spus prim-ministrul pentru Digi 24.

„De asemenea, sunt alte măsuri care pot să beneficieze de finanțare din fonduri europene, de exemplu: achiziția de echipamente medicale, achiziția de materiale; practic, cheltuielile necesare pentru a combate coronavirusul”, a mai spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel