Orban promite finalizarea Dosarului Mineriadei, după ce ani lungi în care „nu s-a dorit”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, este de părere că dosarul Mineriadelor nu s-a dorit finalizat.

Ludovic Orban a fost prezent duminică dimineața în Piața Universității pentru a depune o coroană în memoria sutelor de răniți acum 31 de ani în aceeași locație. Întrebat despre îndelungata anchetă asupra faptelor din anii 1990, Orban a spus că concluzia a fost amânată intenționat. „Eu am o opinie clară: nu s-a dorit finalizarea acestor dosare. Este de domeniul evidenței, au trecut 31 de ani. Dosarele sunt instrumentate în mare parte, există mărturii, probe, indicii clare. Faptul că nu au fost finalizate se datorează faptului că nu s-a dorit finalizarea”, a transmis președintele PNL de la fața locului.

„Dar, am încredere că lucrurile vor intra pe un făgaș firesc. Noi avem ca obiectiv principal adoptarea Legilor Justiției și vom încerca să adoptăm o legislație cât mai apropiată de reglementările  europene, de înaltele standarde în materie de drepturile omului, de justiție de la nivel european”, a adăugat Ludovic Orban. Modificările nu a putut să dea o dată exactă pentru finalizarea proiectelor de lege. „Se lucrează la proiecte, știți cum este. «Graba strică treaba» spune o vorbă. În plus, suntem mai multe formațiuni politice care trebuie să-și armonizeze punctele de vedere asupra proiectelor de lege”.

Orban i-a răspuns lui Rareș Bogdan după acuzațiile de ieri seară

Întrebat de jurnaliști despre declarațiile lui Rareș Bogdan făcute cu o seară în urmă, Orban a explicat că nu vrea să se certe cu colegii prin presă. „Nu am obiceiul să polemizez cu colegii de partid prin mass-media”, a transmis Ludovic Orban.

Când s-a ajuns la discuția privind negocierile funcțiilor din guvernul condus de Florin Cîțu, președintele de partid a ales să detalieze. „Am avut un mandat de negociere. [Am rămas singur la negocieri], acesta a fost adevărul, dumneavoastră ați fost acolo, ați văzut că nu au mai fost prezenți nici a doua, nici a treia, nici a patra zi. Să ignori un adevăr evident pe care-l cunoaște toată lumea, media, partnerii de coaliție... Dar nu obișnuiesc să polemizez cu colegii mei în mass-media”, a transmis Orban.

VEZI ȘI: Orban, răspuns pentru Rareș Bogdan după ce i-a cerut demisia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel