Orban s-a decis. Atacă moţiunea la CCR. "Le spun clar celor de la PSD. Nu vă jucaţi cu focul"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a anunţat că va declanşa conflictul juridic de natură constituţională la CCR, privind moţiunea de cenzură. 

"Am decis să declanşăm acest conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament. Nu se poate aşa ceva. În 30 de ani  nu s-a mai văzut aşa ceva, să se depună moţiune de cenzură în vacanţă parlamentară. În ce hal de debandadă s-a ajuns? Până acum, toate moţiunile au fost depuse în sesiune parlamentare, nu în vacanţa parlamentară. Mai mult decât atât, au depus-o într-o sesiune şi voiau să o citească în alta. S-au prins şi au prelungit sesiunea parlamentară extraordinară. Probabil în a treia voiau să o dezbată şi să o voteze.

O asemenea lipsă de respect pentru prevederile constituţionale, o tratare în băşcălie a unei instituţii democratice, moţiunea de cenzură, nu am întâlnit la niciun partid în ultimii 30 de ani. În Constituţie se vorbeşte despre faptul că un parlamentar poate vota o moţiune în cadrul unei sesiuni parlamentare. Sunt două luni de vacanţă parlamentară vara, o lună iarna. La limită, termenul procedural legat de moţiunea de cenzură spune că în maxim 5 zile se citeşte, iar după 3 zile se dezbate şi votează. Procedural, este posibil ca o moţiune să dureze cinci zile. Teoretic, se pot depune în vacanţele parlamentare, 18 moţiuni. Ce ţară e aia în care săptămânal se poate depune moţiune?

Astăzi vom finaliza sesizarea şi azi sau mâine o vom depune la CCR,. Le spun clar celor de la PSD: nu vă jucaţi cu focul. Până nu se pronunţă CCR, e neconstituţional să meargă mai departe", a declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel