Orban spune că ministrul Finanţelor va vorbi în Parlament despre împrumuturile externe
Autor: Loredana Brumă pe 23 ian, 16:23 | Politica

Ludovic Orban foto Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că ministrul Finanţelor Publice va merge în Parlament 'când este posibil' pentru a da explicaţii despre împrumuturile externe contractate de România, după ce social-democraţii l-au criticat pe Florin Cîţu pe această temă. 

'Noi aşteptăm această ocazie, pentru ca ministrul Finanţelor să poată să prezinte calitatea net superioară a procedurilor şi modului de prezentare care a dus la contractarea unor împrumuturi mai favorabile României decât împrumuturile contractate de fostele guverne', a afirmat şeful Executivului.

El a adăugat că, pentru Guvernul condus de el, relaţia cu Legislativul este una 'firească' iar miniştrii vor răspunde la convocări. 'Nu cunosc programul domnului ministru (de Finanţe - n.r.), dar când este posibil, normal că va fi prezent, iar în ceea ne priveşte, relaţia cu Parlamentul, normal că este o relaţie firească.

Parlamentul are rol de control asupra Guvernului şi miniştrii Guvernului pe care îl conduc vor răspunde la orice chemare', a punctat Orban. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, este invitat marţea viitoare, de la ora 11,00, la o audiere în cadrul Comisiei economice din Senat pentru a oferi explicaţii referitoare la împrumuturile ministerului de resort din ultima perioadă, relatează Agerpres. 

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Politica Vezi toate articolele
Crossuri parteneri