Orban, tras la răspundere de Coita și Laufer: Colegii dvs. îngroapă persoanele în vârstă. Nu vă e rușine?
Autor: Florentina Constantin pe 09 apr, 18:29 |  Coronavirus

FOTO AGERPRES

PSL, condus de Ilan Laufer și Alexandru Coita, au transmis un mesaj prin care îl trag la răspundere pe premierul Ludovic Orban, cerând autorităților să ia măsuri urgent.

"Domnule Ludovic Orban, este nevoie să moară oameni ca să opriți campania electorală în teritoriu? Domnule Ludovic Orban, colegii dumneavoastră și-au luat certificat că ajută persoanele în vârstă, când de fapt îi îngroapă. Domnule Ludovic Orban, în loc să testați și să izolați virusul, PNL infectează cu bună știință români, desfășurând campanii electorale în plină pandemie!

La Timișoara, partidul dumnevaoastră împarte pliante electorale. La Arad, liderii județeni merg din ușă în ușă să strângă oamenii. Cerem autorităților să ia urgent măsuri în vederea depistării și sancționării celor care se fac vinovați, dar mai ales a acelora care dau astfel de ordine criminale!", a transmis PSL, condus de Ilan Laufer și Alexandru Coita, pe Facebook.

"Chiar nu vă este rușine?"

 

"Domnule Orban, vă reamintim că aceste acțiuni vin la finalul unui parcurs șocant în care cu tupeu, aroganță și inconștiență, ați aruncat România nepregătită în cea mai gravă criză de de după Revoluție! Citiți cronologia de mai jos. Chiar nu vă este rușine?

31 ianuarie - este declarată stare de urgență sanitară la nivel global.În România se discuta moțiunea de cenzură pentru a forța intrarea în alegeri anticipate.

04 februarie - Este înregistrat primul deces în Hong Kong din cauza Covid 19.Guvernul adoptă o Ordonanță prin care dă acces spitalelor private la bani publici.

24 februarie - prețurile la măștile sanitare explodează. Surse din piață raportează creșterea prețurilor de 30 de ori.În Parlament, toată lumea e ocupată cu audierea miniștrilor din guvernul Orban 2.

27 februarie - 44 de țări au confirmate cazuri cu Coronavirus. OMS afirmă că „este un punct decisiv" și că statele trebuie să acționeze agresiv pentru a ține sub control virusul.Președintele Iohannis declara că „nu există niciun motiv real de panică."

"Ce criză?""

 

5 martie - Congresul SUA aprobă primul pachet de salvare a economiei.Ludovic Orban, întrebat de ce îi arde de anticipate pe timp de criză, răspunde: "Ce criză?"

8 martie - se închid regiuni din Italia iar Franța ia primele măsuri economice pentru firmele afectate de criză.În România, un senator PNL, suspect de COVID 19, participa la o petrecere cu 400 de femei

9 martie - Primul caz de COVID 19 raportat în Albania și Cipru.PNL prezenta lista de candidați pentru alegerile locale.

10 martie - Ministrul sănătății din Marea Britanie este confirmat cu COVID 19. Italia suspendă plata ratelor la creditele imobiliare și a taxelor pentru cetățeni. Parlamentari PNL puneau pariuri în direct la emisiuni privind șansele de a trece a Cabinetului Cîțu.

"La noi, până acum, avem noroc"

 

11 martie - Organizația Mondială a Sănătății declară COVID-19 pandemie globală. Angela Merkel avertizează că până la 70% din populația Germaniei ar putea fi infectată.Președintele României declară: „la noi, până acum, avem noroc."

12 martie - Primul caz de COVID 19 la sediul ONU din New York.Florin Cîțu renunța la mandatul de prim-ministru în timpul unei ședințe inutile care a riscat infectarea cu COVID a parlamentarilor.

13 martie - Marea Britanie amână cu un an alegerile programate pentru luna mai.În România se discută de calendarul alegerilor anticipate.

27 martie - Boris Johnson este testat pozitiv cu COVID 19.

"Contracte suspecte"

 

Ministrul Sănătății își dă demisia. Surse din presă vorbesc de presiuni din partea premierului Orban în contextul unor contracte suspecte de furnizare de echipamente medicale.

3 aprilie - 474 de cadre medicale din România sunt infectate cu Coronavirus pe fondul lipsei de echipamente de protecție.Klaus Iohannis anunță bonus de 500 de euro pentru medici.

9 aprilie - au trecut 100 de zile de când OMS avertiza cu privire la COVID 19.PNL împarte pliante electorale în Timișoara. Acțiuni similare au loc și în județul Arad", a mai transmis PSL.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri