Bugetul ar putea să nu fie gata până la finalul anului. Orban: Recunosc că evaluăm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ludovic Orban a susținut că Guvernul  și-ar putea asuma răspunderea pe bugetul de stat pe anul 2020.

Premierul Ludovic Orban a admis, miercuri, că Executivul și-ar putea asuma răspunderea pe legea bugetului de stat pe anul 2020, scrie Mediafax. 

"În cazul în care există un risc major să nu fie adoptat bugetul până la data de 31 decembrie, există și această posibilitate", a precizat el.

"Recunosc că evaluăm și posibilitatea, în cazul în care timingul și modul în care se derulează dezbaterile parlamentare, în cazul în care există un risc major să nu fie adoptat bugetul până la data de 31 decembrie, există și această posibilitate. (...) E posibil să convoc ședință de Guvern vineri. În cazul în care voi convoca ședința de Guvern vineri vom avea cel mai probabil o primă lectură a bugetului.", a declarat Ludovic Orban.

Discuții cu liderii grupurilor parlamentare

El a admis că a discutat subiectul și cu liderii grupurilor parlamentare în cadrul întâlnirii avute cu aceștia la Palatul Parlamentului.

"Am discutat subiectul ăsta. Urmează să continue discuțiile", a adăugat premierul.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Guvernul își poate asuma răspunderea pentru orice tip de lege, inclusiv pentru proiectul bugetului de anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel