Ordinul executiv al lui Trump a apărut pe Internet. Decizii IMPORTANTE
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Președintele american Donald Trump plănuiește să semneze un ordin executiv în legătură cu rețelele de socializare, transmite Casa Albă.

Președintele american Donald Trump plănuiește să semneze un ordin executiv în legătură cu rețelele de socializare, transmite Casa Albă, conform Cnet. Decizia lui Trump vine după ce Twitter a afișat lângă un mesaj al președintelui de pe aceeași platformă o etichetă cum că ar conține „informații potențial false”.

Detaliile oficiale despre acțiunea președintelui nu sunt încă cunoscute, însă Washington Post a transmis ieri că acesta va fi un ordin prin care legiuitorii federali vor fi sfătuiți să regândească Secțiunea 230 a Actului de Decență a Comunicațiilor din 1996, prima încercare americană de a reglementa Internetul și conținutul nepotrivit online.

O schiță a ordinului executiv ar fi fost obținută de Reuters sau Protocol, miercuri seara. Un profesor de la Universitatea St. John, Kate Klonick, a publicat ceea ce ar fi schița acestui ordin, pe Twitter.

Ce presupune ordinul

Versiunea aceasta, care poate să se schimbe, ar instrui Ministerul Comerțului să ceară Comisiei Federale a Comunicațiilor să reanalizeze legea. În plus, ordinul executiv ar da Comisiei de Comerț Federal responsabilitatea de a investiga părtinirea politică pentru a determina dacă politicile de moderare a companiilor tehnologice intră în conflict cu neutralitatea pe care o presupun.

Joi dimineața, Donald Trump a transmis pe Twitter că aceasta va fi „o Zi Mare pentru Rețelele de Socializare și DREPTATE”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel