Spitalul Foișor, evacuat la ceas de noapte. Pacienții, în lacrimi. Ioana Stăncel: Tot acest stres poate să creeze noi VICTIME
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video RealitateaPlus
Captură video RealitateaPlus
Ioan Stăncel, expert în sănătate publică, a vorbit despre situația revoltătoare de la Spitalul Foișor din Capitală, unde pacienții sunt evacuați în această seară.

Este haos la Spitalul Foișor din capitală, acolo unde pacienții sunt evacuați la ceas de seară, după ce s-a decis transformarea sa în spital suport COVID. Acest ordin ar urma să intre în vigoare mâine. Pacienții, unii proaspăt operați, au fost filmați cu lacrimi în ochi. Ei sunt scoși afară, pe tărgi. Unii vor ajunge în alte spitale, iar alții sunt trimiși acasă. 

"Se știa încă de anul trecut că este unul dintre spitalele propuse să devină spital suport COVID în cazul creșterii numărului de cazuri. Este o decizie bună, dar nu în acest fel, nu noaptea, nu cu pacienți care încă au nevoie de servicii medicale, nu făcut în câteva ore fără să fie anunțați nici pacienți,nici personalul, nici rudele pacienților. Trebuia să fie făcut totul din timp. trebuia făcut și un exercițiu atunci când știam ce va urma. (...) Se putea face o transformare a spitalului calmă, nu noaptea, nu cu tensiune. Tot acest stres adăugat pacienților și personalului, poate să creeze noi victime. Stresul acesta care este pus dintr-o dată, lipsa de explicații, lipsa de înțelegere, pot oricând să ducă la oricare afecțiuni de tip cardiac, sau accidente cardiovasculare, fără legătură cu boala actuală. (...) Trebuia să fie pregătit cu cel puțin două săptămâni înainte.", a declarat Ioana Stăncel la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Raed Arafat spune de ce a fost ales spitalul Foişor. "Nu mai erau locuri nicăieri în Bucureşti. Am căutat soluţii rapide"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel