Ordonanță 4 aprilie. Vela: SUSPENDĂM TOATE ZBORURILE spre aceste țări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat sâmbătă, în declaraţia de la sediul MAI de prezentare a prevederilor Ordonanţei Militare nr 7, că s-a decis suspendarea zborurilor către şi dinspre SUA şi o serie de ţări europene, pentru o perioadă de 14 zile, începând din data de 5 aprilie.

"Am decis să suspendăm toate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Austria, Belgia, Elveția, State, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, în și din aceste țări către România sau spre aceste țări, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 5 aprilie, de mâine, duminică, ora 23, ora României. 

Evident că, la fel ca și deciziile anterioare, această restricție nu se aplică zborurilor aeronavelor de stat, de transport marfă, zboruri umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizările tehnice necomerciale. 

Avem și o veste bună. În aceste zile, am primit solicitare pentru un transport și am introdus îm Ordonanța numărul 7 un articol care va permite zboruri efectuate de toți operatorii aerieni prin curse charter neregulate pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație", a declarat Marcel Vela. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel