JO Tokyo 2020 - Zăpadă artificială pentru răcorirea spectatorilor
Autor: Mircea F. Cristian pe 05 sep 2019 / 12:06 | Competitii

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020 propune o nouă modalitate de a răcori spectatorii ce vor asista la competiţia polisportivă, ţinând cont de căldura sufocantă din timpul verii.

Organizatorii vor testa săptămâna viitoare zăpada artificială ce ar putea cădea pe spectatori.

Având în vedere că temperaturile estivale la Tokyo depăşesc adesea 35 de grade la umbră, cu un procent de umiditate de 80 la sută, o combinaţie foarte periculoasă, organizatorii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din vara viitoare caută noi modalităţi ingenioase pentru a evita ca sportivii şi spectatorii să fie puşi în pericol.

Astfel, pe data de 13 septembrie, cu ocazia unui test la kaiac-canoe, "zăpada artificială va fi răspândită deasupra tribunelor spectatorilor, care riscă să se afle în plin soare, întrucât acoperişul nu acoperă decât jumătate din suprafaţă", a explicat un purtător de cuvânt al comitetului Tokyo 2020.

Zăpada artificială, folosită la festivaluri

 

Va fi pentru prima oară când la un eveniment sportiv un astfel de dispozitiv va fi utilizat, deşi această metodă a fost deja folosită pentru festivaluri de muzică sau în spaţiile de joacă pentru copii vara.

"Încă nu am decis dacă vom utiliza acest sistem anul viitor la JO, dar vrem să testăm eficacitatea sa", a mai spus responsabilul nipon.

Căldura estivală la Tokyo este una din principalele probleme ale organizatorilor Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, ce vor avea loc din iulie până la începutul lunii septembrie.

Citește și: JO Tokyo 2020 - Cum arată medaliile olimpice. FOTO + VIDEO

 

Te-ar putea interesa și ....
Competitii Vezi toate articolele
Crossuri parteneri