Osiceanu: Se judecă o cauză aviatoricească foarte aparte! Specialiștii susțin ca fiind imperativă și obligatorie reintroducerea vizitei medicale înainte de zbor
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Nebuniile piloților
Nebuniile piloților
Pilotul Cezar Osiceanu a vorbit despre un fapt mai puțin obișnuit care, uneori, se întâmplă în rândul piloților.

”În aceste zile, onorabilul președinte al Tribunalului statului american Maryland are de judecat o cauză aviatoricească foarte aparte! Povestea începe cu un zbor al companiei americane Southwest Airlines care a decolat de la Philadelphia - statul Pennsylvania către Orlando în statul Florida, pe datăade 10 august 2020. 


Michael Huck, comandantul cursei, a primit și urat tradiționalul “Bine ați venit la bord” pasagerilor cursei sale. După decolare și ajungerea la nivelul de croazieră, domnul comandant a ieșit din cabină și, spre stupefacția pasagerilor și însoțitorilor de bord, și/a dat jos brăcinarii în fața acestora și și-a expus “dotarea naturală”!


De ce, cum etc? Sunt întrebări la care cel în cauză va trebui acum să răspundă în față instanței.  Până atunci însă întâmplarea a devenit deja anecdotică, iar pilotul respectiv a fost dat afară de către angajator imediat după aterizare! 


Și în România a existat pe vremea lui Ceaușescu un caz în care pilotul comandant ce trebuia să efectueze o cursa externă de pe aeroportul din Constanța a vrut să plece de la hotel îmbrăcat și încălțat în uniformă regulamentară mai puțin un simplu și minor accesoriu: pantalonii! Bineînțeles că a fost oprit imediat și definitiv de la zbor! 


O serie de psihologi specialiști în aeronautică civilă, întrebați în legătura cu aceste cazuri, au spus că se manifestă tulburări acute de stres post traumatic în combinație cu probleme materiale, oboseală, consum de alcool și substanțe interzise etc. 


Acești specialiști susțin ca fiind imperativă și obligatorie reintroducerea vizitei medicale înainte de zbor, activitate eliminată pentru reducerea costurilor de către operatorii aerieni”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel