Ostatici în Ucraina: Un bărbat s-a baricadat într-o bancă din Kiev. Susține că are o bombă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat care susţine că are o bombă în rucsac s-a baricadat astăzi într-o bancă din capitala Ucrainei, împreună cu directoarea sucursalei.

O nouă luare de ostatici în Ucraina. Un bărbat care susține că are o bombă în rucsac s-a baricadat într-o bancă din Kiev, informează Mediafax. Agresorul este un bărbat de 32 de ori originar din Uzbekistan, a declarat Anton Gheraşcenko, adjunctul ministrului ucrainean de Interne.
 

"Din mesajele difuzate pe reţele de socializare online, pare a fi o persoană dezechilibrată psihic", a precizat Gheraşcenko.

Inițial, bărbatul ar fi luat mai mulți ostatici, angajați ai băncii. Ulterior, în urma negoicierilor acesta i-a eliberat pe toți, cu excepția directoare filialei bancare. Momentan, nu sunt cunoscute motivele invocate de agresor sau ce ar cere în schimbul eliberării femeii.

În ultimele săptămâni, în Ucraina au avut loc mai multe luări de ostatici.

În 21 iulie, un bărbat înarmat a sechestrat un autobuz cu 13 pasageri în oraşul Luţk, din nord-vestul Ucrainei. După negocieri-maraton care au durat aproape 12 ore, individul a eliberat ostaticii şi a fost reţinut de forţele de ordine.

În 23 iulie a fost alertă la Poltava, un oraș din centrul Ucrainei. Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru furtul unui automobil, a luat ostatic un colonel de poliție și a amenințat că detonează o grenadă. Uterior, bărbatul a fost ucis de forțele speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel