Ostropel de pui cu piure. Rețeta ca la mama acasă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Dacă ți-e dor de ostropelul de pui cu piure pe care mama ți-l pregătea, poți încerca chiar tu rețeta. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru 2 porții de ostropel de pui

- 2 buc pulpe de pui
- 1/2 lingură făină
- 4 căței usturoi
- 2 lingură pastă de roșii
- după gust sare
- după gust piper
- după necesitate ulei
- 4 buc cartofi mari ptr piure
- 100 ml lapte proaspăt
- 1 lingură unt

Cum se prepară ostropelul de pui

Spălăm pulpele, le tăiem în două sau partea de sus încă o dată și ies trei bucăți dintr-o pulpă. Cartofii îi curățăm și îi tăiem în patru și îi punem la fiert. În apă adăugăm o lingură mică de sare și unt. Îi lăsăm la fiert.

Punem într-o cratiță uleiul la încins și adăugăm pulpele. Le prăjim până capătă o culoare aurie și devine puțin crocantă pielița, scrie cookpad.com. Când sunt gata le scoatem pe un vas și le dăm deoparte. În uleiul încins punem făina și amestecăm rapid cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Se face ca o pastă.

Adăugăm pasta de roșii, puțină apă și amestecăm. Începe să se îngroașe. Mai adăugați o cană de apă fierbinte și lăsați să fiarbă un pic. Puneți și pulpele în sos înapoi. Feliați usturoiul și adăugați-l. Puneți, după gust, sare, piper și dacă mai doriți usturoi. Cartofii, când sunt fierți bine, îi pasăm și începem încet să turnăm laptele. Mai puneți puțin unt și sare, dacă mai trebuie. Lăsați ostropelul acoperit, aproximativ 20 de minute. Apoi, puteți servi cu piure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel