Oţelul a dispărut, dar amenzile FIFA continuă să vină. Greșeala federației
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Suporter Club Oţelul Galaţi a primit din partea FIFA o amendă de 5.000 de franci elveţieni.

În plus, noul club gălățean a primit și somaţia de a face plata unor salarii restanţe de 23.000 euro pentru doi jucători care au evoluat în urmă cu cinci-şase ani la FC Oţelul SA, club intrat în faliment.

Cei doi jucători care au depus memorii la FIFA sunt argentinianul Diego Sevillano, care a jucat pentru FC Oţelul SA şase meciuri în sezonul 2013-2014, şi belgianul Jeanvion Yulu-Matondo, care a evoluat la acelaşi club tot în şase partide, în sezonul 2014-2015.

FIFA a asimilat Suporter Club Oţelul cu FC Oţelul SA, care a dat faliment, fără ca Federaţia Română de Fotbal, pe la care au trecut memoriile celor doi jucători, să informeze forul mondial că este vorba de alt club. Suporter Club Oţelul nu are nicio legătură juridică cu FC Oţelul SA, chiar dacă a preluat marca şi trofeele istorice ale vechiului club.

'Mai nou, primim amenzi şi de la FIFA, pe motiv că nu am plătit salariile unor jucători ce prestau la Oţelul prin 2013. Trebuie să ne apărăm la TAS, este noaptea minţii ce se întâmplă! FRF nu a răspuns la FIFA că actualul Oţelul nu are nicio legătură juridică cu fostul... Prin urmare, FIFA ne obligă să plătim zeci de mii de euro', a declarat, vineri, pe o reţea de socializare, preşedintele Suporter Club Oţelul, Cornel Moisescu.

El a precizat că Suporter Club Oţelul va face întâmpinare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel