Ou ochi perfect. Există o regulă de aur
Autor: Rodica Mitu pe 04 feb, 18:32 | Magazin

Ou / Foto Pexels

Poți prepara un ou ochi perfect printr-o metodă extrem de simplă.

Atunci când dorești să prepari ouă ochiuri, trebuie să ții cont de o regulă de aur: întotdeauna folosește o tigaie/cratiță antiaderentă.

Astfel, nu doar că știi sigur că nu se va lipi oul de tigaie, ceea ce la o tigaie obișnuită se întâmplă frecvent, dar folosești și mult mai puțin ulei sau unt.

Pentru un ou ochi perfect:

Topește un cub de unt într-o tigaie și lasă untul să se încingă puțin.

Sparge oul în centrul untului topit și lasă-l 10-20 secunde, notează retetepractice.ro. Toarnă apoi o lingură de apă în cratiță și pune-i imediat capacul.

Lasă oul la foc mic pentru 1-2 minute sau până ce apă se evaporă, apoi scoate-l direct pe farfurie, folosind o spatulă cât mai lată și cu margine ascuțită.

Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri