Urmărește emisiunea live
Pachet Mobilitate UE. Ismail Ertug, eurodeputat: Cea mai bună soluţie. Beneficii pentru şoferi
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Markus Spiske - Pexels
Foto: Markus Spiske - Pexels
Eurodeputatul german Ismail Ertug – Vicepreședinte al Grupului S&D din Parlamentul European, responsabil de Inovare, Transformare și o Europă Digitală mai Puternică, a vorbit, la DC News, la invitaţia Claudiei Ţapardel, despre beneficiile Pachetului de Mobilitate. 

"Modul în care am acționat nu reprezintă o problemă de est–vest ci mai degrabă o problema de centru și periferie. Din acest punct de vedere, știu că anumite state membre nu sunt mulțumite, altfel nu l-ar fi atacat la nivelul Curții Europene de Justiție. Cred că 8 sau 9 state membre au atacat acest dosar legislativ la Curtea Europeană de Justiție.

În ceea ce îi privește pe șoferi, sunt 100% sigur că aceasta reprezintă cea mai bună soluție, pentru că știm că în special cei din țările periferice trebuie să lucreze pentru săptămâni și chiar luni fără să se întoarcă acasă și pentru șoferi va fi un punct de cotitură benefic.

În ceea ce privește companiile, consider ca și din acest punct de vedere ar putea să fie pozitiv, dacă, și critica merge chiar către statul meu membru și către statele din zona centrală, pentru că nu este posibil să plătești unei companii române 10 euro și unei companii germane 15 euro pentru același serviciu", a declarat, la DC News, eurodeputatul german Ismail Ertug – Vicepreședinte al Grupului S&D din Parlamentul European, responsabil de Inovare, Transformare și o Europă Digitală mai Puternică.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel