Pachețelul pentru școală. Alimentele care îi pot îmbolnăvi pe copii
Autor: Florin Răvdan pe 11 sep, 20:08 | Sanatate

Foto cu caracter ilustrativ

 

Dr. Georgiana Mănăilă, medic gastroenterolog, a vorbit, în exclusivitate pentru DC Medical, despre cum ar trebui să arate pachețelul pentru școală al celor mici, pentru a evita anumite probleme digestive. 

 

 

Potrivit medicului, este extrem de important modul în care sunt preparate și depozitate alimentele. Anumite nereguli pot transforma pachețelul pentru școală într-un risc pentru sănătatea copiilor. 

"Este destul de greu să știm modul de păstrare/preparare a alimentelor daca vorbim de magazine sau fast-food-uri. Alimentele trebuie depozitate corect la frigider (cărnuri, produse lactate), carnea trebuie corect preparata la o temperatura care asigură distrugerea potențialilor germeni, iar laptele trebuie tratat la o temperatura îndeajuns de înalta din aceleași motive. Lucrătorii fast-food trebuiesc să poarte mască și mănuși atât la preparare, cât și la servire. Riscurile alimentelor cumpărate de la magazinele din scoli sau din jurul acestora sunt aceleași pentru copii, ca și mâncarea din orice restaurant. Copilul trebuie învățat să cumpere doar de unde angajații poarta echipament corespunzător și să verifice în cazul alimentelor ambalate, termenul de valabilitate", a explicat dr. Georgiana Mănăilă. 

Citeşte mai multe pe DC MEDICAL

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri