Pacienții COVID-19 care nu mai au loc la ATI în București, transportați la Iași și Bacău
Autor: Ioan-Radu Gava pe 19 noi 2020 / 15:01 | Sanatate

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Chiar în aceste momente, un avion este pregătit pentru a transporta pacienții COVID-19 care nu mai au locuri la ATI în București.

Potrivit Antena 3, chiar în aceste momente, un avion este pregătit pentru a transporta 5 pacienți la Iași și Bacău. În acest moment, Bucureștiul nu mai are paturi de terapie intensivă. Pacienții vor fi transportați cu o aeronavă militară.

Ministerul Apărării Naționale este pregătit să transporte joi, 19 noiembrie, din București la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Astfel, într-un prim zbor, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni - Bacău - Iași, cinci pacienți bolnavi de COVID 19.

Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare.Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.447. Dintre acestea, 1.131 sunt internate la ATI. În intervalul 18.11.2020 (10:00) – 19.11.2020 (10:00) au fost raportate 167 de decese (91 bărbați și 76 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din țară (vezi AICI). În același timp, astăzi, municipiul București a rămas fără paturi la terapie intensivă.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri