Ingrediente
1 kg făină
20 g sare
1 g drojdie
780 ml apă caldă
Cum se prepară
"Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie", explică Sorin Bontea.
"O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore", mai spune Bontea.
A doua zi, coca se împarte în două, pe blatul de lucru presărat cu făină. Fiecare parte este împăturită și modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute. Într-o cratiță cu capac, bine încinsă, se bagă pâinea la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Apoi, se ia capacul și se mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Motivul pentru care testele PISA nu sunt relevante pentru România. Marian Staș, coordonator de programe educaționale: Analfabetismul logic e problema