Urmărește emisiunea live
Pâine de casă cu puțină drojdie. Rețeta de succes a lui Sorin Bontea
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
În această perioadă, în care toate lumea trebuie să stea cât mai mult în casă, iar drojdia dispare de pe rafturile magazinelor, Sorin Bontea a oferit o rețetă excelentă de pâine de casă. Chef-ul a explicat pas cu pas cum se prepară.

Ingrediente

1 kg făină

20 g sare

1 g drojdie

780 ml apă caldă

Cum se prepară

"Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie", explică Sorin Bontea.

"O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore", mai spune Bontea.

A doua zi, coca se împarte în două, pe blatul de lucru presărat cu făină. Fiecare parte este împăturită și modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute. Într-o cratiță cu capac, bine încinsă, se bagă pâinea la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Apoi, se ia capacul și se mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel