Pâine de casă fără gluten, cu cartofi. Rețeta pe care trebuie să o ai!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Pâine de casă fără gluten, cu cartofi. Această rețeta nu trebuie să-ți lipsească. Pâinea de casă fără gluten, cu cartofi este delicioasă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 500 g făina albă pentru pâine fără gluten
- 10 g drojdie uscată fără gluten
- 2 cartofi potriviţi
- 1 ou
- 300 ml apă călduţă
- 1 linguriţă sare
- o lingură şi jumătate de ulei

Vezi și: Cum faci pâine fără făină. Rețeta simplă pe care trebuie să o notezi

Cum se prepară

Pâine de casă fără gluten, cu cartofi. Se curăţă cartofii de coajă şi se pun la fiert. Când sunt gata, scurgeţi-i şi pasaţi-i cu furculiţa. Daţi deoparte şi lăsaţi să se răcească uşor. Într-un castron puneţi făina peste care adăugaţi drojdia uscată şi sărea şi amestecaţi.

Pâine de casă fără gluten, cu cartofi. Faceţi o adâncitură în mijloc, spargeţi oul, adăugaţi apa călduţă, uleiul şi cartofii pasaţi şi amestecaţi cu lingura până ce compoziţia devine omogenă, potrivit pasiunilemihaelei.blogspot.com. Luaţi un castron şi aşezaţi un şervet în el. Presăraţi generos cu făină (sau amidon) şi aşezaţi aluatul înăuntru. Presăraţi şi deasupra cu puţină făină şi acoperiţi cu marginile şervetului.

Pâine de casă fără gluten, cu cartofi. Daţi la crescut cam 40 minute la loc loc cald. Când aluatul s-a dospit, răsturnaţi-l cu grijă în tavă, direct din castron, cu ajutorul şervetului. Coaceţi cam 40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, apoi încă 10 minute la 220 grade C. Când este rumenă şi coaptă, lăsaţi să se răcească complet înainte să o tăiaţi.

Vezi și: Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel