Pâine de casă pufoasă. Rețeta care nu are cum să nu-ți iasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Pâine de casă pufoasă. Rețeta care nu are cum să nu-ți iasă. Dacă vrei să faci o pâine de casă pufoasă și gustoasă, această rețetă îți va pica la fix. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru pâinea de casă pufoasă

500 g făină tip 000
7 g drojdie uscată
300 ml apă
1 linguriţă sare
½ linguriţă zahăr
3 linguri de ulei
1 gălbenuş
mac şi susan

Vezi și: Plăcinte de cartofi la tigaie. Cum se prepară: rețeta

Cum se prepară pâinea de casă pufoasă

Pâine de casă pufoasă. Într-un castron încăpător cernem făina, adăugăm pliculeţul de drojdie uscată, sarea şi zahărul. Avem grijă ca sarea să nu ia prea mult contact cu drojdia. Adăugăm apa care trebuie să fie călduţă pentru a ajuta aluatul să crească. Când toate ingredientele încep să se lege, adăugăm şi uleiul, apoi frământăm cu mâna energic. În funcţie de nevoie, mai adăugăm făină sau apă.

Pâine de casă pufoasă. Ungem castronul cu ulei şi punem bila de aluat înăuntru la loc călduţ, învelind castronul cu un prosop curat. Lăsăm aluatul la crescut până ce acesta îşi dublează sau triplează volumul.Când a crescut suficient, ne ungem mâinile cu ulei şi împărţim aluatul în două părţi egale, pentru a forma doua pâini. Fiecare parte de aluat o împărţim din nou în trei şi împletim pâinea. Ies 2 pâini împletite din cantitatea totală de aluat.

Pâine de casă pufoasă. În două tăvi de cozonac unse şi ele cu ulei, adăugăm pâinile împletite. Le mai lăsăm la crescut încă vreo 15 minute. Le ungem apoi cu gălbenuş de ou diluat cu puţină apă, iar apoi presărăm mac sau susan peste ele. Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 40 minute, până când se rumenesc frumos deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel