Tanti Emilia, care ştie să facă mâncăruri tradiţionale deosebite cu care a cucerit turiştii care îi trec an de an pragul, a dezvăluit pentru Agerpres cum potriveşte murăturile pentru a fi cât mai savuroase şi pentru a-şi păstra gustul timp îndelungat. Vezi AICI secretele din bucătăria gospodinei pentru a afla ce trebuie să faci ca să nu se înmoaie gogoșarii, castraveții sau gogonelele.
Între două reprize de pus murături, Emilia Popa face şi pancove cu brânză dulce închegată cu oţet, fiind "cea mai sănătoasă şi gustoasă brânză dulce", în timp ce brânza închegată cu cheag are gust de caş.
Rețetă pancove cu brânză dulce închegată cu oțet
"Deşi te-ai aştepta ca această brânză să fie acră de la oţet, ea rămâne dulce şi cu un gust deosebit. Se pune laptele de vacă la foc mic, când începe să se încălzească se pun trei linguri de oţet şi se lasă la fiert până iese zerul şi îşi schimbă culoarea. Apoi luăm laptele de pe foc. Cu brânza aceasta putem face o plăcintă gustoasă sau pancove. Facem aluat din făină, pregătim maiaua din făină, lapte călduţ în care punem drojdie, puţin zahăr şi sare. Când vreau să frământ aluatul, pun şi două-trei linguri de ulei, ca să fie mai pufoase şi mai moi. După ce aluatul a crescut, facem forme cu paharul. Separat, în brânza dulce închegată cu oţet adăugăm un ou, puţin zahăr. Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare pancovă pe care o îndoim astfel încât umplutura să fie în mijloc şi le dăm într-o baie de ulei fierbinte", ne dezvăluie secretul Emilia Popa.
Brânza dulce, o alegere plină de beneficii
Brânza este considerată una dintre cele mai bune surse naturale de grăsimi, iar cea de vaci chiar s-a dovedit un bun protector hepatic. 200 de grame de brânză de vaci asigură 16% din necesarul de calciu, un mineral esenţial. Dar nu doar calciul este important, ci şi vitamina D din brânza dulce, care ajută la asimilarea lui. Asta nu e tot. Calciul şi vitamina D sunt două substanţe despre care se ştie că scad riscul de cancer mamar, cu care se confruntă mai ales femeile aflate la menopauză, scrie ecuisine.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică
- Românii apreciază mai mult influencerii și vedetele decât medicii și profesorii. Sociolog: În topul profesiilor din SUA, artiștii sunt la nivel cu electricienii