Pancove cu brânză dulce închegată cu oţet. Rețeta explicată pas cu pas
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pancove cu brânză dulce închegată cu oţet. Rețeta explicată pas cu pas / Foto: Pixabay
Pancove cu brânză dulce închegată cu oţet. Rețeta explicată pas cu pas / Foto: Pixabay
Află în articol cum se fac pancovele cu brânză dulce închegată cu oțet.

Tanti Emilia, care ştie să facă mâncăruri tradiţionale deosebite cu care a cucerit turiştii care îi trec an de an pragul, a dezvăluit pentru Agerpres cum potriveşte murăturile pentru a fi cât mai savuroase şi pentru a-şi păstra gustul timp îndelungat. Vezi AICI secretele din bucătăria gospodinei pentru a afla ce trebuie să faci ca să nu se înmoaie gogoșarii, castraveții sau gogonelele. 

Între două reprize de pus murături, Emilia Popa face şi pancove cu brânză dulce închegată cu oţet, fiind "cea mai sănătoasă şi gustoasă brânză dulce", în timp ce brânza închegată cu cheag are gust de caş.

Rețetă pancove cu brânză dulce închegată cu oțet

"Deşi te-ai aştepta ca această brânză să fie acră de la oţet, ea rămâne dulce şi cu un gust deosebit. Se pune laptele de vacă la foc mic, când începe să se încălzească se pun trei linguri de oţet şi se lasă la fiert până iese zerul şi îşi schimbă culoarea. Apoi luăm laptele de pe foc. Cu brânza aceasta putem face o plăcintă gustoasă sau pancove. Facem aluat din făină, pregătim maiaua din făină, lapte călduţ în care punem drojdie, puţin zahăr şi sare. Când vreau să frământ aluatul, pun şi două-trei linguri de ulei, ca să fie mai pufoase şi mai moi. După ce aluatul a crescut, facem forme cu paharul. Separat, în brânza dulce închegată cu oţet adăugăm un ou, puţin zahăr. Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare pancovă pe care o îndoim astfel încât umplutura să fie în mijloc şi le dăm într-o baie de ulei fierbinte", ne dezvăluie secretul Emilia Popa.

Brânza dulce, o alegere plină de beneficii

Brânza este considerată una dintre cele mai bune surse naturale de grăsimi, iar cea de vaci chiar s-a dovedit un bun protector hepatic. 200 de grame de brânză de vaci asigură 16% din necesarul de calciu, un mineral esenţial. Dar nu doar calciul este important, ci şi vitamina D din brânza dulce, care ajută la asimilarea lui. Asta nu e tot. Calciul şi vitamina D sunt două substanţe despre care se ştie că scad riscul de cancer mamar, cu care se confruntă mai ales femeile aflate la menopauză, scrie ecuisine.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel