Pandemia a scăpat de sub control în Turcia. Avertismentul medicilor turci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Medicii turci se tem că pandemia a scăpat de sub control, după ce numărul de cazuri a crescut brusc. 

Colegiul medicilor din Turcia a avertizat luni că pandemia de coronavirus a scăpat din nou de sub control în această ţară, după ce în ultima lună a crescut brusc numărul de cazuri, informează EFE, citând Agerpres. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, instituţia a subliniat creşterea bruscă a numărului de cazuri în ultimele trei săptămâni, numărul infecţiilor zilnice crescând de la 6.000 la peste 14.000.

Colegiul medicilor leagă răspândirea surprinzătoare a virusului de sărbătoarea musulmană Eid al-Adha (sărbătoarea sacrificiului), când milioane de turci călătoresc între provincii pentru a se alătura familiilor lor. Cu puţin timp înainte de sărbătoare, ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, a îndemnat oamenii să păstreze distanţe de siguranţă şi să evite spaţiile închise.

Din cele peste 83 de milioane de locuitori ai Turciei, 23 de milioane sunt imunizaţi cu schema completă de vaccin împotriva COVID-19, în timp ce alte 16 milioane aşteaptă a doua doză. 

Situația în România

Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.376 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.291 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 84 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 34.270 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 25.07.2021 (10:00) – 26.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 2 decese (1 bărbat și 1 femeie), al unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județul Constanța și Municipiul București. Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 ani și 1  la categoria de vârstă 70-70 ani. Ambele decese sunt ale unor pacienți care au înregistrat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 316. Dintre acestea, 38 sunt internate la ATI.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel