Pandișpan japonez, prăjitura de care nu te mai saturi. Un desert de nota 10!
Autor: Cătălina Burghelea pe 09 aug, 13:02 | Retete

Încearcă un pandișpan diferit, care ți se va topi în gură. 

Ingrediente

- 50 ml de ulei

- 110 g de făină

- 80 ml de lapte

- 6 ouă

- un praf de sare

- ½ linguriță de suc de lămâie

- o linguriță de zahăr vanilat

- 90 g de zahăr

Mod de preparare

Încălzește uleiul până va deveni aproape fierbinte. Toarnă-l într-un bol și adaugă făina cernută. Amestecă cu o spatulă până se omogenizează.

Adaugă laptele și amestecă până la omogenizare.

Tips: Laptele trebuie să fie călduț sau la temperatura camerei.

Adaugă 5 gălbenușuri și un ou întreg (ouăle trebuie să fie reci). Amestecă cu telul până vei obține o compoziție omogenă.

Bate 5 albușuri de ouă cu mixerul, adăugând treptat praful de sare, sucul de lămâie, zahărul vanilat și zahărul tos. Mixează totul minimum 5 minute.

Adaugă 2-3 spatule de spumă de albușuri în aluat și amestecă cu grijă până la omogenizare.

Transferă aluatul în spuma rămasă de albușuri și amestecă cu mișcări fine, circulare, orientate de jos în sus.

Pune aluatul într-o tavă dreptunghiulară pentru chec (10 x 20 cm) sau într-una rotundă, cu diametrul de 18 cm, răspândindu-l uniform. Tava trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt.

Așază tava cu aluatul într-o altă tavă cu apă caldă (nivelul apei trebuie să fie de 1.5-2 cm).

Coace pandișpanul timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C, apoi redu temperatura până la 150°C și continuă să-l coci pe parcursul a încă 50-60 minute.

Oprește focul, lasă pandișpanul să se răcească lent în cuptor, timp de aproximativ 15 minute.

Scoate-l din tavă, îndepărtează hârtia de copt și lasă-l să se răcească complet, scrie retete-usoare.eu

 

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri