Papa Benedict, într-o stare de sănătate precară. Este ”extrem de fragil”
Autor: Alexandru Ichim pe 03 aug, 09:09 | Internațional

Papa Benedict al XVI-lea

Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani, este afectat de o boală infecțioasă la față. 

Afectat de o boală infecţioasă la faţă, papa emerit Benedict al XVI-lea, 93 de ani, este ''extrem de fragil'', potrivit unui articol publicat în cotidianul regional german Passauer Neue Presse, care citează un biograf al fostului papă, Peter Seewald, relatează AFP, scrie Agerpres. Benedict al XVI-lea suferă de erizipel la nivelul feţei, o boală infecţioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică, care provoacă mâncărime şi dureri severe, a precizat ziarul.

Aproape a rămas fără voce 

"Potrivit lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil (...). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude", a scris Passauer Neue Presse.Peter Seewald l-a întâlnit sâmbătă, la Roma, pe Benedict al XVI-lea pentru a-i prezenta biografia, potrivit cotidianului."În timpul acestei întâlniri, papa emerit, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie", a adăugat el.

Fratele său a murit 

Papa Benedict al XVI-lea şi-a vizitat fratele mai mare Georg, care era bolnav, în Germania, în iunie, marcând prima sa călătorie în afara Italiei de la demisia sa neaşteptată în 2013. Georg Ratzinger a murit două săptămâni mai târziu.Cei doi fraţi, amândoi hirotonisiţi în aceeaşi zi, în iunie 1951, erau foarte apropiaţi.Primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, Benedict al XVI-lea, care a invocat motive de sănătate, a dus o viaţă retrasă într-o mică mănăstire din Vatican după retragerea sa. 

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri