Papa Francisc, criticat pentru că nu poartă mască de protecţie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Papa Francisc se confruntă cu multe critici.

Papa Francisc se confruntă cu multe critici pentru că poartă rareori mască atunci când se întâlneşte cu oameni, chiar şi în interior. Unele figuri catolice importante au spus că ar trebui să dea un exemplu şi să-şi protejeze propria sănătate.

Săptămâna trecută, Papa Francisc a purtat mască în timpul slujbei de rugăciune de la Roma, fiind a doua oară când a fost văzut cu faţa acoperită.

A doua zi, la audienţa generală săptămânală din auditoriul Vaticanului, nu a mai purtat mască, deşi la finalul audienţei, Papa a întâmpinat mai mulţi episcopi cu care a dat mâna şi s-a conversat cu fiecare.

La începutul acestei luni, Robert Mickens, corespondent la Vatican de 30 de ani, a postat pe Twitter o imagine „foarte deranjantă” a Papei fără mască la o adunare „cu un număr mare de oameni, mulţi dându-şi măştile jos pentru a vorbi cu el. Şi Papa sărută mâinile preoţilor recent hirotonisiţi”, notează Mediafax.

Regulamentele Vaticanului stipulează că masca trebuie purtată în interior şi în exterior, acolo unde distanţarea socială poate fi dificilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel