Papa Francisc, CRITICI dure în plină criză de COVID-19
Autor: Giorgiana Croitoru pe 09 apr, 02:00 |  Coronavirus

Papa Francisc i-a criticat pe cei care fac trafic de persoane şi profită de cei săraci, în actuala criză a coronavirusului.

"Să ne rugăm pentru cei care în aceste vremuri de pandemie fac trafic de persoane şi profită de cei nevoiaşi. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să ajungă la inimile traficanţilor şi ale intermediarilor şi să le înduplece", a spus papa Francisc în timpul slujbei matinale oficiate în capela reşedinţei sale din Casa Santa Marta, relatează EFE.

"Când ne gândim la traficul de persoane, ne aducem aminte de comerţul cu sclavi, de Africa şi de America, care sunt de domeniul trecutului, dar comerţul cu fetiţele de religie yazidi aduse din Daesh, nu este ceva care ţine de trecut", a subliniat el.

"Ei sunt aceia, exploatatorii sociali, impecabili ca înfăţişare dar care pe ascuns fac comerţ cu oameni", a spus papa, care a condamnat "exploatarea umană şi vânzarea aproapelui", citează Agerpres.

Încurajare pentru credincioși

 

El i-a încurajat pe credincioşi să-l slujească pe Dumnezeu şi i-a criticat pe cei care adoră banii şi care devin, până la urmă, sclavi ai banilor.

"Fiecare dintre noi poate trăda, vinde şi urma propriile interese. Fiecare dintre noi are posibilitatea de a se lăsa atras de dragostea pentru bani, de bunuri sau de bunăstarea materială", i-a avertizat papa pe creştini în Săptămâna Patimilor care precede Paştele catolic.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri