Papa Francisc, OPERAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Papa Francisc s-a operat de cataractă în cel mai mare secret în urmă cu câteva luni la clinica medicală Casa di Cura Pio XI din Roma.

Ziarul italian nu specifică când a avut loc operaţia, deşi se presupune că a fost în această vară, când agenda papei a fost mai liberă, ceea ce Vaticanul nu a confirmat, potrivit unei ştiri publicate luni de ziarul Il Messaggero şi citată de EFE și Agerpres.

Însuşi Jorge Mario Bergoglio anunţa în timpul unei vizite în 2018, la închisoarea Regina Coeli din Roma, că în anul următor trebuie să se supună unei operaţii de cataractă. Suveranul pontif a comentat acest detaliu într-o convorbire cu deţinuţii despre necesitatea de a-şi "reînnoi privirea, deoarece face bine".

"O privire reînnoită face bine pentru că la vârsta mea, de exemplu, se instalează cataracta şi nu mai vezi bine realitatea. Anul viitor trebuie să mă operez", a spus el fără să intre în detalii, după cum s-a putut auzi la postul Radio Vaticano.

În acest fel papa Francisc, care în data de 17 decembrie împlineşte 83 de ani, intenţiona să pună capăt acestei afecţiuni care duce la opacitatea cristalinului şi este una dintre cele mai frecvente cauze ale pierderii văzului la persoanele vârstnice.

Cataracta se poate trata doar prin operaţie: în timpul acestei proceduri cristalinul natural, care a fost afectat de cataractă, este îndepărtat şi este înlocuit cu un cristalin artificial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel