Parizer pentru copii, retras de pe piață. Dorin Cojocaru ( APRIL): Avem laboratoare doar pe hârtie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
APRIL, despre parizerul pentru copii, retras de pe piață / Foto: Pixabay
APRIL, despre parizerul pentru copii, retras de pe piață / Foto: Pixabay
Președintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui, Dorin Cojocaru s-a declarat surprins de faptul că parizerul pentru copii care ar putea fi contaminat cu praf de metal, a putut ajunge pe piață.

Președintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru a explicat care este cursul produsului de la fabricare până la raft.

„Autoritățile de stat au controlul oficial. Se duc prin sondaj. Noi trebuie să verificăm în marja de 3-5% toată marfa care vine din comerțul intracomunitar, sau la sesizarea unui consumator. Pe mine ce mă surprinde, ca specialist, ai toată aparatura aia de detectare a managementului calității. Plus că tu nu scoți produsul de pe bandă și îl duci direct în magazin. Îl lași trei zile în carantină. Îi faci toate analizele de 3-5 probe pe fiecare palet și după aceea îi dai drumul. Plus că ai contraproba. Chiar mă surprinde.”, a declarat Dorin Cojocaru, în cadrul emisiunii "100%" de la Realitatea Plus, moderată de Laurențiu Botin.

„Avem doar laboratoare pe hârtie"

Președintele APRIL a subliniat și de ce este important ca România să aibă laboratoare care să analizeze calitatea produselor alimentare.

„Avem doar laboratoare pe hârtie. Multe nu sunt dotate. La pesticide, din vreo 180 de kit-uri, doar 80 funcționează, dar dăm buletine de analiză că toate sunt negative. De exemplu, industria laptelui plătește la SGS Ungaria 400 de euro pe o probă de dioxină, că în România nu putem face. Câți bani se duc în Ungaria în loc să fie aici? Trebuiau laboratoarele dotate, de ce? În momentul în care ai un control, ai laboratoare, ai analize protejezi sănătatea consumatorului. Poți să faci o mie de controale. Dacă nu ai laboratoare, cum dovedești în instanță că ai dreptate?”, a explicat Dorin Cojocaru.

Reamintim că ieri, 7 mai, compania producătoare The Family Butchers a anunțat că retrage de pe piață Martinel Mortadella, 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, precum și Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021, potrivit Mediafax. Compania a dat asigurări că produsele nu prezintă pericol pentru sănătate. Produsele au fost retrase din rețelele Selgros, Cora și Carrefour, conform informărilor trimise către ANSVSA.

VEZI ȘI: Parizer pentru copii, retras de pe piață. Mihai Ponea, ANSVSA: Nu este vorba despre reziduuri de metale grele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel