Parlamentari, demisii pentru renunţarea la pensiile speciale. Bogdan Chirieac, întrebări CHEIE
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Parlamentul României
Parlamentul României
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat după ce mai mulţi parlamentari PSD, dar şi parlamentarii USR şi-au anunţat demisiile din Parlament pentru a nu beneficia de pensiile speciale. 

"Din punctul meu de vedere, este un demers politicianist profund greşit. Nu ştiu de unde se trage, poate din dictatură, dar avem un dispreţ total faţă de cei aleşi. Că e vorba de parlamentari, de aleşi locali, de consilieri, nu contează, ei nu au dreptul la pensie specială. În schimb, cei numiţi, magistraţii, cei din instituţiile de forţă, sunt în regulă, la ei nu ne deranjează o pensie de 715 milioane de lei pe lună. Nu vorbim despre o pensie a unui parlamentar cu 3 mandate de 10.000 de lei pe lună. Nu, vorbim de o pensie specială de 715 milioane de lei pe lună, luaţi de un şef de puşcărie, care a fost şi procuror. Şi mai sunt şi altele. Deci dacă am hotărât că magistraţii, poliţiştii, ofiţerii au dreptul la această pensie specială, ce rost au aceste demersuri pentru parlamentari? Eu nu înţeleg. 

Tot sistemul e construit pe o ipocrizie profundă. Dacă nu erau alegeri, se mai întâmpla asta? Eu cred că un parlamentar care a muncit bine, a făcut legi, s-a opus abuzurilor, merită, când e vorba de pensia sa, să aibă şi o pensie că a fost parlamentar. Pe el îl ţinem în mizerie, şi pe şeful de la puşcărie cu 700 de milioane de lei pe lună? E normal aşa ceva? Sunt numai aberaţii din tot acest sistem legislativ", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel