Partidul Republican avertizează Facebook în cazul lui Donald Trump: Scindarea companiilor online va ajunge în Congres
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Consiliul de supraveghere al  Facebook menține decizia de suspendare a contului fostului preşedinte american Donald Trump
Consiliul de supraveghere al Facebook menține decizia de suspendare a contului fostului preşedinte american Donald Trump
Politicieni din Partidul Republican sunt indignaţi de hotărârea  Facebook de menţinere a suspendării contului fostului preşedinte american Donald Trump, care probabil va candida în scrutinul prezidenţial din 2024, iar unele voci cer scindarea reţelei de socializare online.    

Partidul Republican a avertizat Facebook cu măsuri din partea autorităţilor de reglementare în domeniul online. "Este o zi tristă pentru America. Este şi pentru Facebook o zi tristă, întrucât vă pot spune că unii membri ai Congresului se gândesc acum la următoarele lucruri: să destructureze Facebook sau să se asigure că Facebook nu mai exercită monopol", afirmă politicianul republican Mark Meadows, fost şef al Cancelariei prezidenţiale din SUA în ultimul an al mandatului preşedintelui Donald Trump.

"Vă pot spune că sunt standarde diferite: unele pentru Donald Trump, iar altele pentru un număr de alte persoane care sunt pe site-urile lor şi care sugerează lucruri mult mai grave decât cele de care este acuzat preşedintele şi care adesea trec neobservate", subliniază Mark Meadows, citat de Fox News.

Mark Meadows avertizează că dezbaterea privind scindarea marilor companii din domeniul online va ajunge rapid în Congres. "Este o zi tristă pentru America, dar este o zi şi mai tristă pentru reţelele de socializare online precum Facebook, din întreaga lume, care s-au bucurat de un mediu de reglementare de tipul vestului sălbatic. Vă pot spune că acest lucru se va schimba", a atras atenţia politicianul republican.

"Decizia reafirmă percepţia că marile companii online sunt tendenţioase împotriva conservatorilor. Nu cred că vreun conservator din America este surprins de această decizie", a declarat un consultant politic republican, citat de site-ul Axios.com.

Înaintea deciziei Facebook, senatorul republican Josh Hawley declara, conform publicaţiei The Hill: "Nu cred că orice companie unică ar trebui să aibă o astfel de putere asupra discursului public, asupra datelor, ştirilor şi informaţiilor. Facebook are o putere imensă".

Fostul preşedinte american Donald Trump, membru al Partidului Republican, a sugerat din nou, marţi, va candida în scrutinul prezidenţial din 2024, precizând că va face anunţul candidaturii "la momentul potrivit".

Facebook a menținut decizia de suspendare a contului lui Donald Trump

Consiliul de supraveghere al reţelei de socializare online Facebook a stabilit, miercuri, menţinerea deciziei de suspendare a contului fostului preşedinte american Donald Trump, dar nu consideră că măsura trebuie să fie instituită pe termen nelimitat. Consiliul de supraveghere, format din 20 de experţi independenţi, a decis menţinerea suspendării contului lui Donald Trump, aplicată în urmă cu patru luni, pe fondul acuzaţiilor privind rolul fostului preşedinte în instigarea violenţelor asupra sediului Congresului, pe 6 ianuarie.

Consiliul de supraveghere a stabilit că riscul violenţelor grave a justificat suspendarea contului lui Donald Trump. "Dar nu ar fi adecvat ca Facebook să instituie o suspendare pe termen nedeterminat", a precizat Consiliul de supraveghere, acceptând că două dintre mesajele postate de Donald Trump pe 6 ianuarie pe Facebook şi Instagram au încălcat "grav" standardele privind conţinutul. În acest context, Consiliul de supraveghere a stabilit că Facebook are la dispoziţie şase luni pentru a reexamina "sancţiunea arbitrară" impusă pe 7 ianuarie. Este necesară o nouă decizie, care să reflecte "gravitatea încălcărilor şi perspectivele unor viitoare probleme". O eventuală nouă sancţiune "trebuie să fie clară, necesară şi proporţionată", în conformitate cu regulile Facebook, a subliniat Consiliul de supraveghere.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a justificat în ianuarie suspendarea contului lui Donald Trump, argumentând că riscurile ar fi fost "prea mari". Donald Trump avea 35 de milioane de persoane care îi urmăreau postările pe Facebook. Şi platforma de microblogging Twitter a blocat contul lui Donald Trump, deşi acesta avea 88 de milioane de persoane care îi urmăreau mesajele.

Decizia Consiliului de supraveghere intervine în contextul în care Donald Trump vrea să îşi lanseze propria platformă de socializare online. Suspendarea conturilor lui Donald Trump pe reţelele de socializare online a atras critici pe plan intern şi la nivel internaţional, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel