Urmărește emisiunea live
Pașaport de vaccinare anti-COVID, dezbatere în PE. Dacian Cioloș anunță variantele: Ce se întâmplă cu cei care au trecut prin boală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Dacian Cioloș
foto Facebook Dacian Cioloș
Dacian Cioloș vine cu informații din PE cu privire la pașaportul de vaccinare anti-COVID. 

Dacian Cioloș, președintele Renew Europe din Parlamentul European, a anunțat cu privire la pașaportul de vaccinare COVID-19, care ar urma să permită o circulație mai liberă prin UE, în context pandemic, că ”în mod clar și evident, PE va fi împotriva unei astfel de abordări care să creeze constrângeri privind dreptul la libera circulație”. El a continuat, la digi24: ”Dar poți să ai anumite facilități. Și acum, când te duci dintr-un loc în altul, ți se cere rezultatul testului PCR negativ. În locul unui astfel de test, ar putea să fie o astfel de dovadă că ai făcut vaccinul, deci ești imunizat prin vaccin, și atunci nu mai trebuie să faci un test ca să dovedești că nu ești purtător de virus”. 

Problema se pune în cazul imunizării după trecerea prin boală. ”Acest subiect va fi pe agendă” a dat asigurări Dacian Cioloș, subliniind că prioritatea este vaccinarea, prin creșterea aprovizionării cu vaccinuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel