Pașaport vaccin. Băsescu: Opțiunea autonomă a fiecărui stat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Traian Băsescu face precizări în direct de la Bruxelles, cu privire la pașaportul de vaccinare, dar explică și cât de eficiente sunt vaccinurile anti-Covid. 

Traian Băsescu, fost președinte al României și actual europarlamentar, s-a aflat în direct la România TV unde a explicat la ce ajută implementarea unui ”pașaport de vaccinare”. 

”Eu sunt un om care a făcut și faza unu, şi faza a doua a vaccinului. Cu toate acestea, ca să intru în Belgia trebuie să am un test PCR făcut cu maxim 72 de ore înainte. Deoacamdată statele membre UE discută despre un pașaport de vaccinare, dar au abordat soluția pragmatică de a prezenta la graniță un test PCR. Introducerea pașaportului de vaccinare este opțiunea autonoma a fiecărui stat. Unele state vor spune: ‘daca ai vaccin, intri, dacă nu ai vaccin faci un test PCR înainte să intri pe teritoriul statului’. E o chestiune foarte simplă. Este un element de simplificare, nu de complicare a lucrurilor. În momentul de față pașaportul Covid este testul PCR”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

În cadrul intervenției televizate, fostul șef al statului a vorbit și despre protecția oferită de vaccinurile anti Covid. 

”Actualele vaccinuri nu acoperă tulpinile din Brazilia și Africa de Sud. Acum se studiază dacă acoperă tulpina din Marea Britanie. Aceste vaccinuri nu au fost testate pe populație. Testarea în masă acum se face. Un vaccin, în mod normal, se face în 5-10 ani. Eu am stat de vorbă cu producătorii de vaccin. Ei de aia nici nu garantează mai nimic prin contractele cu UE. Nimeni nu știe cât timp ne acoperă vaccinul, dacă e pentru 3 luni, 6 luni, 1 an, 2 ani. Se va vedea după campania de vaccinare. Se pare că vaccinul Pfizer ar garanta 12 luni, dar vom vedea peste 12 luni. Toate cele 3 vaccinuri par să facă față noii tulpini din Regatul Unit. Dar, se pare că. Nimeni nu spune cu siguranță că o acoperă. Se încearcă o îmbunătățire a vaccinului”, a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel